CONTENTS
Ethos 35, no. 1 (137) (2022)
OF FOOD
ON FOOD AND EATING TRADITIONS
LITERARY FICTION ON FOOD AND EATERS
INSPIRATION FOR ART
KAROL WOJTYŁA – JOHN PAUL II
INSPIRATIONS
THINKING ABOUT THE FATHERLAND...
NOTES AND REVIEWS
- Andrzej K l o n d e r, Towards a Reconstruction of Past Tastes and Culinary Traditions (review of Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany 1757 roku dnia 24 lipca, ed. J. Dumanowski and S. Bułatowa, Warszawa: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, 2021)
- Piotr G u t o w s k i, Around the Concept of Threshold (review of Na pograniczu narodów i kultur: Polska. Europa. Ameryka, ed. B. Wróblewski and Ł. Janicki, Warszawa and Lublin: Czytelnik and Wschodnia Fundacja Kultury “Akcent,” 2020)
- Books recommended by Ethos (M. Orłowski, To powinniśmy czynić: Ewangelicka etyka teologiczna w ujęciu ks. Witolda Benedyktowicza (1921–1997), Warszawa: Wydawnictwo Kościoła Ewangelicko-Metodystycznego “Pielgrzym Polski,” 2021)
REPORTS
- Henryk D u d a, The Word, Truth, and the Good (A Ukrainian Nationwide Conference on “The Literary Output of John Paul II: Contexts and References,” Brzuchowice near Lviv, 7–10 Oct. 2021)
THROUGH THE PRISM OF THE ETHOS
BIBLIOGRAPHY
|